Para Kasası Taşımacılığı Zor mudur?

Para Kasası Taşımacılığı Zor mudur?

Para Kasası Taşımacılığı Zor mudur?

Para kasası taşımacılığı, maddi değeri fazla olan eşyaları saklamakta kullanılan, çelikten yapılan ve çok ağır olan, her türlü kasayı taşıyan, kasaları sahiplerine nakleden bir meslek grubudur. Para kasası taşımacılığı göründüğü kadar değil, göründüğünden çok daha zorlayıcı bir meslektir. Her türlü maddi ve manevi riski barındırmaktadır. Dikkatli olunmadığı sürece sağlıkla ilgili kazalar başta olmak üzere maddi aksilikler de meydana gelmektedir. İş kazalarını önlemek amacıyla para kasası taşıma işi iyi eğitim almış olan profesyonel kişiler tarafından çok dikkatli ve özenli bir şekilde yapılmalıdır.


Para Kasası Nasıl Taşınır?

Çelik para kasası en ufak aksilikte veya hatada zarar görebilir ve zarar görmesi kasanın dış kısmında oluşan eğrilik ve çizilmeler dışında hassas olan iç sistemini bozmasına da sebebiyet verir. Bundan dolayı güvenilir ve sağlam bir şekilde taşınmalıdır. Bu sıkıntıların ortadan kalkması için hem işçiye hem de kasaya zarar gelmeyecek bir şekilde çeşitli çelik kasa taşıma yöntemleri geliştirilmiştir.

İlk öncelikle her ihtimale karşı taşınacak kasa, ambalaj ve strafor köpüğü, balonlu naylon gibi malzemeler ile güzel bir şekilde kaplanıp sağlamlaştırılmalı ve korumaya alınmalıdır. Sonrasındaki  taşıma aşaması ise kasanın yerleştirileceği teslimat adresine  göre fark göstermektedir.

  • Kasayı taşıyacak olan işçilere askılı bir kemer bağlanır ve kasa bu askılı kemerin tam ortasına yerleştirilir. Bu  askılı kemer sayesinde her işçiye kasadan eşit yük düşmesini sağlar. Ne kadar çok işçi olursa taşımak da o kadar kolay olmaktadır. (Taşınacak alan veya merdivenler geniş ise).
  • Çelik kasa taşıma arabası da bu konuda iş görmektedir. Düz bir zeminde bu arabaları kullanmak en mantıklı taşıma yöntemidir ve işçileri askılı kemer yöntemi kadar yormayacaktır. Ayrıca tekerlekleri asansörlü şekilde olan bir kasa taşıma arabası, merdivenli olan teslimat adreslerinde de sıkça tercih edilmektedir.
  • Çelik kasa taşıma yöntemleri arasında asansörlü nakliye araçları da sıkça tercih edilmektedir. Eğer kasanın yerleştirileceği teslimat adresi yüksek bir katta ise kullanılması çok muhtemeldir ve bu durumda en mantıklı yollardan biri olan asansörlü nakliye aracına başvurulmaktadır.
  • Yüksek katlı olan yerler için bir diğer alternatif de vinçle taşıma yapmaktır. Çelik kasa, vincin ağız kısmına sağlam bir şekilde bağlanır ve vinç dikkatlice, yavaş bir şekilde kasayı yukarı doğru çıkarır.
  • Alternatifler az iken kasayı sırtına yükleyip taşıyan işçiler de görülmüştür. Fakat bu yöntem en sağlıksız ve en tehlikeli yöntemdir. Kasanın ağırlığı her ne kadar az olsa da ilk öncelikle işçinin sağlığı, sonra ise kasa kesinlikle riske atılmamalı, her açıdan güvenli bir şekilde taşıma gerçekleştirilmelidir.


Para Kasası Taşıma Fiyatları

Para kasası taşıma, nakliyat fiyatları kasanın çeşidine, büyüklüğü ve ağırlığına, aynı zamanda taşınacak mesafe aralığı, taşınan yerin merdiven yüksekliği, merdiven sayısı veya asansör olup olmaması gibi faktörlere göre değişkenlik göstermektedir. Bu faktörler dışında fiyatlar nakliyat şirketleri arasında da fazlasıyla farklılık gösterir. Ne kadar güvenilir ve kaliteli bir nakliyat şirketi tercih edilirse fiyat da o kadar artacaktır. Ama ortalama bir fiyat söylenecek olursa şu anki piyasaya göre taşımacılık fiyatları beş yüz liradan başlayıp iki bin beş yüz liraya kadar çıkabilmektedir. Nakliyat yapan şirketlerin tanıtım yazılarında Para kasası taşıma İstanbul, para kasası taşıma Ankara, para kasası taşıma İzmir gibi yazılar görülür ve bu tanıtımlar nakliyeci şirketi seçmede kolaylık sağlamaktadır. Şehirlerarası taşımacılıklar da fazlasıyla yaygındır. Fakat şehir içi taşımacılık kasanın güvenliği açışından daha iyi ve daha kısa bir yol olarak görünmektedir. 

Üste Çık